Кавърите, надминали оригинала си (част 2-ра)

мин. четене

Креативността на човешките същества е безгранична. Впечатляващо е как може да вземем нещо и да го претворим безброй пъти, създавайки нещо ново всеки път. Това е валидно за изобразителното изкуство, киното и разбира се – музиката.

В предишна статия ви говорихме за случаи, в които кавъри са надминали оригиналните си версии. Тъй като те не се броят само на пръстите на едната ни ръка, днес подбрахме още такива примери.

Ето още 5 кавъра, които са по-добри от оригинала.

PS: Правилото „въпрос на вкус“ важи с пълна сила, разбира се.

Вижте първа част ТУК.

Twist and Shout – The Beatles (The Top Notes)

Let’s shake it up, baby now! (Shake it up, baby!) Twist and shout (Twist and shout!)

Катурваме стола при звуците на това радостно парче. Twist and Shout има безброй версии, откакто е изпълнена за първи път от The Top Notes (написана от Бърт Ръсел и Фил Медли). Но именно Четворката от Ливърпул я превръща във вечен рокендрол хит. Реално това е първото им публикувано някога EP – на 12 юли 1963 г.

Крясъците на Джон Ленън и раздрънканите бийтълски китари ни карат да се мятаме във въздуха като развълнуван октопод и да въртим на дансинга половинката си, докато ѝ се завие свят.


 

Още на следващата страница...

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: