Завръщането на лошото момче

мин. четене

Днес Андре Токев напуска затвора, след като излежа повече от половината от присъдата си за шофиране в нетрезво състояние и след като съдът прие да го освободи предсрочно. Макар затворническата администрация да обжалва решението, решение на апелативните магистрати постанови, че Токев е дал доказателства за поправянето си и че е готов да се върне в обществото.

Биографията

Започва професионалния си живот в семейния ресторант в Германия. Израснал в Алжир, Германия и България. От 2000г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България. Собственик на ресторант ANDRé.  Президент на "Бокюз д' Ор България, почетен президент на Българската асоциация на готвачите и член на журито на Master Chef. Основоположник на гурме културата у нас. Естествено е очакванията към човек с богата биография като Андре да са високи. Интелигентното му и изразително лице и доброто възпитание в съчетание с професионализма му винаги са будели респект. 

Работата

Шеф Андре Токев добре знае какво е работата да заема голяма част от времето ти и в един момент да се изправи застрашително срещу здравето ти. Готвачът неведнъж е споделял, че работният му ден започва в 4 сутринта и приключва в 1 вечерта. Удоволствието към готвенето постепенно го тласка към перфекционизъм. 

Влизаш в един тунел и си мислиш, че си безсмъртен, но не усещаш как организмът ти се изморява..

Прегрешението

А последствията се особено сурови. 53-годишният готвач беше хванат да кара пиян на 31 октомври м.г. Проверката на полицаите показа, че е шофирал с 1,9 промила алкохол в кръвта. Освен това има и предишна 3-месечна условна присъда, постановена от варненския съд, отново за шофиране в нетрезво състояние.  

Лошото момче

С днешна дата Андре Токев, когото познаваме от екрана, показа човешкия си образ. Освен неговите силни страни, имахме възможност да видим и слабостите му. Някои побързаха да го упрекнат. И с право. Защото законът важи за всички. Важно е да помним обаче че животът понякога дава горчиви уроци, които ни помагат да не повтаряме грешките си. А когато в мрака видим човешката същност на някого, на когото сме се възхищавали преди, най-нормалната реакция би била да ни се прииска да го прегърнем и да се опитаме да му простим.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andre Tokev (@andre_tokev)

 


Още по темата: