Находки за летен шопинг преди излет

мин. четене

Лятото е онзи сезон, в който социалните мрежи преливат от снимки от почивки на близки, приятели и колеги от работата. И времето сред природата - на планина, река или язовир – е добре заслужена почивка. Но докато се опаковат багажите, неизбежно се стига до ограниченията - колко дрехи да взема? Какво ще е времето - дават го да вали в понеделник, а в сряда ще е пак жега?

Доброто облекло при кратък или по-продължителен престой сред природата трябва да отговаря на много изисквания - например да има връхна водоустойчива дреха, която и да е лека - защото този багаж най-често трябва да се носи с раница. И не на последно място - да е стилно и да можем да се чувстваме добре, когато правим снимки за спомен с любимите хора.

Затова и обувките и дрехите с GORE-TEX са идеалният начин да намалите багаж си и да имате хубаво и стилно облекло дори и на 2000 м над морското равнище. Специалната мембрана на тази материя е водонепропусклива и не допуска никаква вода и влага отвън, но в същото време позволява на кожата да диша. Много хора с чувствителна кожа се екипират почти изцяло с нея, защото не запарва и прави планинските преходи или излети още по-приятни.

Дишащите материи са винаги за предпочитане при преходи или риболов, именно защото не позволяват или намаляват запарване, задържане на пот, както и по-сериозни кожни проблеми. До големи водни басейни и в планината е възможно времето в един ден да се смени от много топло до много студено.

Материите изцяло от памук също могат да поглъщат влагата, а освен това те бързо съхнат. Ако сте в движение и бързо минавате от сенчести в слънчеви места, това може да предотврати дори настиване. При продължителен преход леките памучни тъкани са лесни за пране и ще можете да продължите свежи на следващата сутрин. 

 

В екипировката за излети и туризъм при дамите тази година преобладават флоралните мотиви в дрехите и обувките. 


При господата има повече разнообразие от светло и тъмно зелено.

Селекцията от доказани брандове дрехи и екипировка за излети сред природата, която сме ви приготвили е благодарение на SPORT DEPOT. Само сега можете да намерите дрехи, аксесоари и обувки с до 50% намаление от доказани брандове като Adidas, North Face, Ospray, Jack Wolfskin, Nike, Nordica.

В допълнение на селекцията от дрехи и обувки, от града предлагаме на вашето внимание и нашата селекция от любими артикули с които можете да уползотворите максимално отпускарския сезон. За влюбени двойки хамак е прекрасна възможност за почивка под хубава сянка както на морето и планината, така и през уикенда в парка.

Надуваемите и сглобяеми басейни през последните години все по-масово навлизат в България и са възможност за малки и големи за разхлада на село и вилата. Така и с малка инвестиция можете да си осигурите водно приключение до близкия водоем винаги когато пожелаете - както на морето, така и в малки реки и язовири. България няма много големи реки, но е водеща в световен мащаб със своите извори.

SUP-ове, които поддържат до трима човека, както и надуваеми лодки са идеалната възможност за всеки от вас, който търси редовно близост с водата. И освен всичко друго са лесни за пренос и не изискват особени усилия за поддръжка. 


Още по темата: