В очакване на "φ1.618" на Тео Ушев

мин. четене

Нямаме търпение да видим първия пълнометражен филм на номинирания за "Оскар" за "Сляпата Вайша" български режисьор Теодор Ушев, базиран на романа „Пумпал“ на Владислав Тодоров, който трябва да се появи съвсем скоро по кината. А междувременно в социалните медии тази седмица се появи и първият тийзър.

Историята на „φ1.618“ е за нова нация от вечни, биологически съвършени хора – биотитаните, които се готвят да напуснат Земята завинаги, подготвяйки за мисията кораба Пумпал. В тази утопична реалност, главните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да обърнат историята в постоянна надпревара с времето.  

#ф1_618 - първи тийзър  Очаквайте пълнометражния филм на неподражаемия Theodore Ushev - едно от най-големите филмови...

Posted by „φ1.618“ on Tuesday, 14 June 2022

Деян Донков (“Стъпки в пясъка“, „Ако някой те обича“, „Аз съм ти“, „Каръци“) е в ролята завръщащия се към човешки образ Криптон, а Мартина Апостолова ( „Ирина“) ще се превъплъти в неговия водач към истината - мъдрата и смела Гаргара. Антиутопия, която ще ни пренесе в корпореална вселена, в която безсмъртните не сънуват, всяка мисъл е недомислица, а надеждата е скрита в хаоса.  

Тео Ушев започна снимките на филма в края на 2020 г., а продукцията беше заснета на различни локации, сред които солниците в Бургас и замъка в Равадиново.  

"φ1.618" е вторият му игрален филм след късометражния "Кристин, която маха от влака", част от омнибуса "8.19". Сценарист е авторът на романа „Пумпал“ Владислав Тодоров (както и на "Дзифт", също екранизиран - кинодебютът на театралния режисьор Явор Гърдев Явор Гърдев), който е и продуцент, заедно с Орлин Руевски. Екранизацията е копродукция между България, Канада и Франция с финансовата подкрепа на Националния филмов център и Община Бургас.

Източник: Facebook/φ1.618


Още по темата: