С "Брилянтин" почитаме Оливия Нютън-Джон

мин. четене

Помните ли хитовия мюзикъл „Брилянтин“ от края на 70-те? Гимназистите Санди и Дани, на които всички искаха да приличат в буйната им и чиста младост, с начина, по който танцуват и пеят с лекота и холивудски финес, с лачения клин на Санди и коженото яке на Дани? Този звезден дует на Оливия Нютън Джон и Джон Траволта постави стандарти, които дълго време не можеха да бъдат достигнати. Не само, защото това беше много добър мюзикъл с топ песни и саундтрак, който надмина дори филма, не само заради добрия кастинг, а най-вече заради незабравимото екранно партньорство на главните герои.

Звездата на Оливия Нютън Джон обаче угасна в понеделник. Актрисата почина на 73-годишна възраст, но остана емблема за холивудския мюзикъл и за борбата на жените с борбата с рака, след като самата тя няколко пъти се бори с болестта. 

Покрусен от новината, Джон Траволта написа в Инстаграм:

„Моя най-скъпа Оливия, ти направи живота на всички ни толкова по-добър. Приносът ти беше невероятен. Обичам те толкова много! Ще се срещнем отново на пътя и ще бъдем отново заедно. Твой от първия миг, когато те видях и завинаги!

Твой Дани, Твой Джон!

 

За мнозина тя ще остане русокосата фурия Санди от "Брилянтин", но всъщност самата Оливия заявяваше себе си повече като певица, отколкото като актриса. Макар ролята й в "Брилянтин" да я изстреля в небесата на славата, а Джон Траволта бетонира позициите си на мачо в още много подобни филми и мюзикъли. „Брилянтин“ е толкова успешен, че актьорският тандем прави още няколко подобни филма със сходен успех. А песента You`re the One That I Want се запява с кеф и от много по-късни поколения фенове, нищо, че са минали 45 години от създаването на хита.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: