Ал Пачино иска Тимъти Шаламе в "Жега 2"

мин. четене

След 27 години вече се говори  за продължение на култовия  „Жега“ – сценаристът и режисьор Майкъл Ман издава роман, заглавен „Жега 2“. Книгата, написана с авторката на трилъри Мег Гарднър, ще проследи живота на Нийл Макколи (Робърт Де Ниро) и Винсент Хана (Ал Пачино) преди и след събитията от филма от 1995 г.  

Пачино и Де Ниро, заедно с продуцента Арт Линсън, участваха в специално събитие на фестивала Tribeca (чиито съосновател е Де Ниро) в театър "Юниън Палас" в Ню Йорк по повод годишнината от излизането на филма.

На въпрос кой може да изиграе лейтенант Хана в потенциална филмова адаптация на книгата на Ман, Пачино направи едно предложение, което беше посрещнато с бурни аплодисменти. 

„Тимъти Шаламе“, без колебание отвърна Пачино. 

Отговорът на Пачино за секунди стана вайръл в социалните мрежи, което доведе до вълнение в залата преди ретроспективната прожекция, където присъстващите получиха и екземпляр от "Жега 2".

Все още не е ясно дали и кога ще има продължение на филма, но със сигурност, ако ролята бъде поверена на Шаламе, продукцията си гарантира успех. Особено след обещаващото му изпълнение в ролята на Пол Атреидски в адаптацията на Дени Вилньов на „Дюн“, както и в хитовите „Френският бюлетин“ на Уес Андерсън и „Не поглеждай нагоре“ на Адам Маккей.


Още по темата: