7 сериала, които не трябва да пропускате през август

мин. четене

Големите нови заглавия и продължения започват този месец по стрийминг платформите. Затова заредете пуканките и освободете уикендите - седем висококачествени сериала започват този месец по Нетфликс, Apple TV+, Hulu, HBO и HBO Max.

1. Домът на дракона - от 22 август по HBO

Както вече ви разказахме, сериалът се очаква със смесени емоции. От една страна – "Игра на тронове" е  една от най-популярните поредици за всички времена. От друга, финалът бе със сигурност беше най-разочароващият някога. "Домът на дракона" е базиран върху романа "Огън и кръв", който беше приет нееднозначно от критиците и според мнозина е далеч под това, което Джордж Р.Р. Мартин умее най-добре – да създава заплетен и интригуващ сюжет.

Събитията се развиват 200 години преди "Игра на тронове" и разглеждат гражданската война, която се разиграва в Уестерос в самия аристократичен род Таргериен. Основният казус е дали жена може да наследи короната, като в резултат на вътрешните битки Таргериен губят основното си преимущество пред всички други знатни родове - своите дракони. 

Самият Мартин заяви неотдавна пред Hollywood Reporter, че сериалът ще е "силен, тъмен, жесток като Шекспирова трагедия". Премиерата ще е на 21 август по HBO и HBO Max в Америка, а ние ще можем да го гледаме на 22 август.


Още по темата: