10 филма, които да гледаме през август

мин. четене

През август имаме повече свободно време за релакс, пълно изключване от задълженията и графиците ни и именно това е времето да гледаме повече филми. А лято 2022 г. е доста продуктивно откъм кино и след пандемията има няколко силни заявки за добри продукции за гледане и дискутиране.

Ето 10 филма, които да гледате през август, сред тях дори има и такъв с участието на Мария Бакалова!

1. Three Thousand Years of Longing)

Седем години след турбо-заредения Mad Max: Fury Road, Джордж Милър най-накрая се завръща с друг филм не много по-различен. Вместо кръвожадни персонажи, препускащи из пост-апокалиптична Австралия, имаме скромен английски академик (Тилда Суинтън) на литературна конференция в Истанбул. Джин (Идрис Елба) се материализира в хотелската й стая и й предлага три желания, но академикът е прочел достатъчно митове, за да знае, че желанията обикновено имат обратен ефект, така че джинът се опитва да я очарова с приказни истории от миналото си.

Романтичната фантазия на Милър, чиято премиера беше бурно приета в Кан, е далеч от територията на „Лудия Макс“, но има нишка, свързваща двата филма. „Като Лудия Макс: Пътят на яростта преди това“, казва Бен Крол от The Wrap.

„3000 години копнеж“ е друг вид блокбъстър, който се опитва да даде пример с високобюджетна фантазия, която твърди, че има по-въображаеми и оригинални начини Холивуд да използва инструментите си.

2.  Bodies Bodies Bodies 

Този слешър фарс в стил Агата Кристи с елементи на Gen-Z е един от най-важните моменти на ужасите на годината, смятат кинокритиците. Амандла Стенберг и Мария Бакалова играят млада двойка, която отива на хипстърско парти в имението на богат приятел. Късно през нощта двадесет и няколко годишните играят игра на "тела тела тела", в която убиецът "убива" жертвите си, като ги докосва. Но тогава, разбира се, някой наистина бива убити. Халина Рейн, режисьорът на филма, осмива нашите недоволства, несигурност и мании в социалните медии, но също така предоставя хитро замислена мистерия за убийство.

Накратко – Bodies Bodies Bodies е забавен, възхитително изопачен фарс на ужасите, който изисква да бъде гледан с възможно най-голяма публика. Самата Агата Кристи би се гордяла с такъв прочит на нейните творби.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: