Турнето на Pantera: Трибют за най-добрите от бандата

мин. четене

Тежката артилерия Pantera се задава на хоризонта и българската публика е в екстаз с обявяването на концертна дата в София на 26 май в зала Арена София (бивша Арена Армеец). Сбъдната мечта за траш и  хевиметълите от 80-те и 90-те и блян специално за родната публика Pantera ще ни върне с тежкото звучене с най-доброто от тексаската банда.

Това е турне, на което ще бъдат заровени томахавките и ще бъдат признати бившите членове на групата  от някогашната легендарна четворка. Днес постоянният член на Pantera е само лийд вокалът Фил Анселмо, придружен от басиста Рекс Браун, но ще бъдат почетени легендарният китарист Димбег Даръл и барабанистът Вини Пол. 

На сцената се очаква да се качат Анселмо, Чарли Бенанте, Зак Уайлд на китарите и Рекс Браун. 

В интервю на www.metalsucks.net със Скот Иън от Аnthrax, той разкрива какво мисли за събирането, за идното турне и до колко това на практика е „реюниън“:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anthrax Fan (@anthrax_fans3)

„Човече, тия двамата Зак и Даръл бяха като дупе и гащи. Бяха толкова близки, че определено можеше да усетиш връзката им. Вини и Даръл бяха братя. Зак вероятно обаче имаше по-близка връзка с Даръл, отколкото с родната си кръв – с брат си. Затова те бяха жесток тандем в музиката.

Откакто познавам Даръл, мразя да го казвам, но е така – познавах човека в него и знам какво искаше. Затова не ме е страх да кажа, че от негово име мога да твърдя, след много, много, много разговори през годините, че той щеше да каже: Човече, отиди вземи това шиб... знаме и го развей на сцената.

Много хора днес имат мнение за всичко – за Pantera за музиката, за политиката. Имат възгледи, критики, представи и това е заради интернет. Всеки си мисли, че разбира нещата. Но истината е, че вече няма истински редактори, които да пиша истинските неща в медиите. Има само мнения. Затова, ако искате моето мнение, това турне на Pantera е трибют и това му е идеята. Това е трибют за една от най-великите групи на своето време в света – в света на траш и хеви метъла. Това и трибют, който почита двама от членовете на групата. И няма по-добри, които да заместят Зак и Чарли.

Билети за концерта на Pantera в София може да купите в платформата на ticketstation:

Ако си падате по тежката музика, ще ви хареса и това

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: