Скулптурата "Водна паша" се настанява в Южния парк

мин. четене

Скулптурната композиция „Водна паша“ на големия майстор па пластиката Павел Койчев беше представена днес на публиката. Композицията с бели овце с лека позлата ще бъде поставена във водното огледало в Южния парк в София през септември.

Шестте фигури – пастир и овце имат библейска символика. Те са изработени от месинг и ще стъпват по водата, в която се отразяват зеленина и облаци от околния парк като всеки сезон ще създава различна картина.

Фигурите са направени в леярната „Марковстудио“ и са изминали дълъг път от идеята за експонирането на знаковата работа на Павел Койчев, през одобрението на кмета на града и с много подкрепа от хора на изкуството.

Градските паркове ще превръщат в интересно арт пространство, особено през лятото, когато има възможност за най-различни прояви на открито. 

Още бг арт прояви, проследете тук:

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: