Концерт в памет на барабаниста на Foo Fighters на Уембли

мин. четене

В празник на музиката ще се превърне предстоящия трибют концерт за бившия член на Foo Fighters Тейлър Хокинс. Барабанистът почина през март тази година и загубата му съкруши останалите момчета  на бандата и хилядите им фенове. В негова чест в началото на септември на емблематичния стадион "Уембли" в Лондон предстои да излязат на една сцена не само членовете на групата, но още много рок и поп легенди.

Глобалната почит е инициатива на Foo Fighters, семейството на Хокинс  и Paramount, които ще бъдат домакини на концерта в различните си платформи, включително CBS, MTV, Paramount+ и Pluto TV. MTV ще излъчи едночасово специално предаване в своята глобална мрежа, което ще започне в Латинска Америка в събота, 3 септември, с разширена двучасова част, която ще бъде излъчена по целия свят по-късно през месеца.

На сцената на "Уембли" на 3 септември ще е шумно, весело и пълно със музикални звезди – Травис Баркър, Стюарт Копланд, Лиъм Галахър, Омар Хаким, Джош Хом, Криси Хайнд, Браян Джонсън, Джон Пол Джоунс, КЕША, Геди Лий, Брайън Мей, Крист Новоселич, Найл Роджърс, Марк Ронсън, Ларс Улрих и много други. Организаторите казват, че концертът е „празник на живота, музиката и любовта на една от най-обичаните фигури в съвременната музика“, с още „изненадващи гости“ и изяви, които ще бъдат обявени през следващите седмици.

Хокинс свири на барабани в девет албума на Foo Fighters. Той почина на 25 март по време на турне в Колумбия. За 50-те си години Тейлър Хокинс си спечели любовта на феновете и уважението на колегите си музиканти, както и признанието, че е един от най-добрите в бизнеса. През 2005 г. списание Rhythm го обяви за най-добър рок барабанист. 

 


Още по темата: