Eurythmics се събират за световно турне?

мин. четене

Музикалните легенди от 80-те и 90-те Eurythmics вероятно ще се съберат за ново световно турне през 2023 г., след като получиха изключително привлекателна оферта от американски промоутъри. Дуетът на Ани Ленъкс (67 г.) и Дейв Стюърт (70 г.) се появи на церемонията на 37-то въвеждане в Залата на славата на 5 ноември тази година – изключително рядко събитие, което доведе до редица слухове за предстоящи съвместни музикални проекти, отбелязва Dailymail.

Запознати съобщават, че се говори за 40-дневно турне, с което двамата да отбележат първото си събиране от 20 години насам. Турнето се изчислява на стойност 100 млн. паунда, които вероятно ще са добра инвестиция предвид добрата музикална и физическа форма и на двамата.

Заговори се и за нов албум на Eurythmics, след като Ани Ленъкс издаде своя последен солов албум Nostalgia през 2014 г., а вълната от музикални звезди от 80-те и 90-те направи няколко много добри концерти по света, което доказа, че интересът към тази музика съвсем не е умрял.

Дейв преди е признавал, че Ани Ленъкс е спасявала живота му, когато са имали 3-годишна връзка в края на 70-те години на миналия век. Пред сайта за мъжка аудитория mrfeelgood.com Дейв Стюърт каза, че Ани Ленъкс е най-значимият човек в живота му, що се отнася до здравето, психика и личностното му развитие.

„Всъщност е имало моменти, в които Ани е помогнала да спася живота си. Тя ме спаси, когато за първи път я срещнах. Спасявала ме е и когато бях в болницата и неочаквано тя беше там и ме държеше за краката, докато се връщах в съзнание“, каза авторът на Sweet Dreams.

Той посочи, че все още между него и Ани Ленъкс остава силната творческа връзка: „Все още говорим на един език, пишем песни, мислим еднакво. Това е постоянно нещо.“

Дейв преживя тежка операция на белия дроб и дълго се възстановяваше от нея, за което се говореше, че е на ръба на смъртта. Въпреки че връзката му с Ани Ленъкс не оцелява, раздялата на двамата никога не се отразява на кариерата и приятелството им.

„Ани и аз сме най-добри приятели вече 40 години“, разкри Дейв.

Още звезди от 80-те и 90-те, които се завръщат на сцената:


 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: